Home of stars Oud Duitse herder kennel
-


 Ankaa & Kai Ankaa is half April loops  geworden.  En er  heeft op  15 -16 en 17 april een geslaagde dekking plaats gevonden.
Nu is het even afwachten tot we de drachtecho kunnen gaan maken. Deze zal dinsdag na Pinksteren worden gemaakt,
dan zullen we weten of ze drachtig is ja of nee. Worden spannende tijden tot de echo. Zie karakters in mijn honden.

Ankaa is drachtig van minstens 3 pups de verwachting is dat het er meer zullen zijn.
Omdat ik haar niet wilde laten scheren kon de dierenarts niet goed kijken. We wilden alleen weten of ze drachtig is.
Hoeveel pups zien we wel op de röntgenfoto op 10 Juni.De Xray foto's van Ankaa en wat heeft ze het goed gedaan. Heel rustig over haar heen laten komen.
Ze moesten er drie maken omdat ze zo lekker rond is.
De conclusie van de dieren arts na even te puzzelen met de foto's worden het acht pups. Wat een mooi aantal voor ons Beakcross nest. Waarom deze keuze, om dit prachtige ras niet verloren te laten gaan.
Omdat het verantwoord inkruisen van vreemd bloed (outcross met een vergelijkbaar ras) dé methode om een ras weer gezond te krijgen zonder dat de kenmerken van een ras geheel verloren gaan. Helaas is er bij de  Oud Duitse herder veel inteelt.Aanmeldingsformulier

Karakters

Ankaa

Ankaa is een karaktervolle, stabiele teef. Ze is een grote boef, die altijd in is om te spelen en toch is het een enorme knuffelbeer. Ankaa kijkt naar situaties, en door het kijken kan ze goed beoordelen hoe ze met die situaties moet omgaan. Zo heeft ze ook duidelijk haar voorkeur bij mensen. Ze is goed waaks en heel alert, het ontgaat haar niets. Door haar pittige karakter is ze haar moeder de baas.

U'Toby

U'Toby is een hele werklustige hond en ook een heel stabiele reu als huishond. De grootste kindervriend en enthousiaste patriarch voor jongere honden. Hij houd van luieren en niets doen, maar als de halsband omgaat staat hij in werkmodus. Hij is zeer waaks als de baasjes even het huis uit zijn. Als je op bezoek komt dan wordt overladen met likjes en pootjes. De ideale mix van werkhond / gezinshond en vooral de allerbeste vriend.